Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
buy generic levitra online
viagra buy online ireland
prednisone online paypal
viagra cialis order online
levitra with dapoxetine online
female viagra tablets online shopping in india
non prescription prednisone online
generic cialis viagra levitra online
levitra with dapoxetine online
female viagra tablets online shopping in india
non prescription prednisone online
generic cialis viagra levitra online

Тркалезна маса “Подигнување на прашањето за ракот на дојката” со Д-р. Ерни Бодаи

This post is also available in: English

Период на одржување: 20.05.2008 почеток во 14 часот
Локација: Домот на Армијата, Скопје
Амбасада на САД во Македонија
Македонско женско лоби
Борка- Здружение за борба против рак
Д-р. Ерние Бодаи е роден во Будимпешта во 1951 година. Тој и неговото семејство живееле во засолниште скоро една година пред да успеат да побегнат за време на Унгарската револуција во 1957. Следи емигрирање во САД. Д-р. Бодаи дипломирал и магистрирал на Универзитетот Калифорнија, Лос Анѓелес. На универзитетот Калифорнија во 1977 година се здобил со звање доктор по медицина. И денес работи на истиот универзитет како Професор по Клиничка хирургија.

Д-р. Бодаи работел 15 години како шеф на хирургија во Кеисер Перманенте, Сакраменто, од каде и денес раководи со Центарот за рак на дојка сместен во Кеисер Перманенте, Сакраменто познат како национален “ Центар на Одличните”. Д-р. Бодаи е автор на повеке од 250 медицински трудови, автор е на 5 книги од кои 4 ја обработуваат тематиката на ракот. Сопственик е на повеќе медицински патенти, член е на голем број хируршки здруженија и добитник е на голем број награди. Членува во повеќе управни одбори во повеќе компании вклучувајки ја и Сонтек Медицал, Б и Б медицал, Лив Интернационал и Нуттрацеа.

По третирање на илјадници пациенти со рак на дојките, дошол на заклучок дека фондовите наменети за истражување на ракот на дојките не се доволни и пристапил на активност лобирање човек на човек за да го убеди Конгресот и Поштата на САД да издадат поштенска марка за истражување на ракот на дојката која е единствена марка во САД која се продавала повеќе отоколку што вредела (45 центи). Вредноста над цената на марката била донирана за истражувањето. Биле продадени преку 800 милиони поштенски марки и била собрана сума над 60 милиони долари, клучни во истражувањето на ракот на дојката.

Во моментот Д-р. Бодаи ја промовира првата “глобална поштенска марка” за подигнување на свесноста за борбата против ракот. Досега 12 земји веке работат на овој проект во кој надежта е дека во блиска иднина за оваа болест ќе се најде лек.