Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
buy generic levitra online
viagra buy online ireland
prednisone online paypal
viagra cialis order online
levitra with dapoxetine online
female viagra tablets online shopping in india
non prescription prednisone online
generic cialis viagra levitra online
levitra with dapoxetine online
female viagra tablets online shopping in india
non prescription prednisone online
generic cialis viagra levitra online

Средба со г-ѓа Дороти Вестон Гибсон, директорка на фондацијата Rose од Тексас

This post is also available in: English

Период на одржување: 29.10.2008
Локација: Собрание на РМ, Уставна сала
Амбасада на САД во Македонија
Македонско женско лоби
Борка- Здружение за борба против рак

 

Македонското женско лоби во Соработка со Амбасадата на САД во Р.Македонија, во месецот на борбата против ракот на дојката одржа средба со г-ѓа Дороти Вестон Гибонс, директорка на фондацијата “Росе” од Тексас.
Средбата се одржа на 29 .10.2008 во Собранието на Република Македонија во Уставна сала.

На сребата присуствуваа претставници од НВО секторот како претставници од Македонското женско лоби , од НВО “Животна искра” , НВО “Борка” како и претставници од Собранието на РМ , од Комисијата за еднакви можности во рамките на Собранието и пртставници од Амбасадата на САД во РМ.

Куса биографија
Г-ѓа Гибонс е коосновач на Росе во 1985. Нејзината секојдневна работа предвидува раководење на 2 институции кои бесплатно спроведуваат скрининг на ракот на дојката, како и 9 мобилни мамографи и мрежа на доктори и медицински персонал кој ја опслужува и поддржува работата на Росе. Росе обезбедува 73. 000 услуги годишно како и 10. 177 бесплатни директни медицински услуги кои се нарекуваат “Јакнење на Таа”- спонзорски програм. Годишниот буџет на Росе изнесува 7.6 милиони долари со вработени 74 лица персонал и 125 волонтери, како и мрежа од 500 доктори и медицински персонал. Први се кои го подготвија протоколот за скрининг кај помлади од 35 години кој беше прифатен на национално ниво.

Добитничка е на 14 награди за нејзината работа од сферата на здравството, придонес кон граѓаните како и за успешен придонес во развивање и раководење на бизнисот.