Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
buy generic levitra online
viagra buy online ireland
prednisone online paypal
viagra cialis order online
levitra with dapoxetine online
female viagra tablets online shopping in india
non prescription prednisone online
generic cialis viagra levitra online
levitra with dapoxetine online
female viagra tablets online shopping in india
non prescription prednisone online
generic cialis viagra levitra online

Семинар Жени лидерки за женска платформа

This post is also available in: English

Македонското женско лоби во рамките на проектот ”Ние сме идни лидерки, носителки на промени во нашите заедници”, одржа семинар ”Жени лидерки за женска платформа” со цел јакнење на капацитетите на жените лидерки од политичките партии во Република Македонија. Семинарот се одржа во Струга од 10-12.07.2015 во хотел Изгрев со учество на 28 жени -учеснички од политичките партии ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ, ДОМ и ЛП. Форумот на жени на ДПА ја поддржа вербално иницијативата , но не беше во можност да присуствува на семинарот. На семинарот се разговараше за поголемите можности за вклучување на жените во партиските програми и како истите треба да одговорат на потребите на граѓаните. Во исто време се говореше за зајакнување а женските органзиации во рамки на партиите како правно така и програмски преку нивно преземање на одоворностите за кандидатките кои ќе бидат претставени на изборите, но во исто време и програмата на партиите да биде базирана на родово сензитивни политики.
На семинарот присуствуваа и свои искуства споделија и постојаниот претставник на Обединетите нации во Македонија, г-ѓа.Лујза Винтон, г-ѓа.Камила Дуда Каветска од Делегацијата на ЕУ во РМ и г-ѓа.Сара Барбиери офицер за интеретнички односи од Мисијата на ОБСЕ
Како заклучок од семинарот се донесоа следните Принципи на зеднички интереси од страна на сите учеснички:

• Унапредување на меѓупартискиот дијалог помеѓу женските организации во партиите;
• Негување на придобивката од квотите и нивно унапредување – внатрепартиско и институционално;
• Финансиска независност за делување на организациите на жените во партиите;
• Здобивање и унапредување на релевантноста на женските организации во партиите преку застапување на интересите на жените од партиja и кон граѓаните;
• Зајакнување на солидарноста помеѓу женските организации во партиите за осуда на говорот на омраза насочен кон жените.

href=”http://mzl.org.mk/wp-content/uploads/2015/07/grupna-.jpg”>grupna
photo 2
photo3
photo 4
_MND0460