Order Cheap Prednisolone Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Kamagra Online
Order Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Clomid Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
cheap viagra cialis levitra
how can i buy viagra in ireland
can you buy prednisone over the counter in greece
buy cheap cialis online
buy levitra usa
best cheap viagra uk
prednisone buy canada
buy viagra cialis levitra online uk
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Kamagra Online

Подигнување на свеста на жените за превентивни гинеколошки и мамографски прегледи

This post is also available in: English

Цели :

 • Зголемување на свеста за раната превенција и спречување на малигните болести кај жените
 • Да се подигне свесноста кај жените за редовни гинеколошки и мамографски прегледи
 • Да се подигне свесноста кај сите жени за избор на свој матичен гинеколог
 • Да се информираат жените за Програмите на Министерството за здравство

Активности:

Одражани се 10 работилници во :

 1. на Скопски саем како дел од саемот  за жена на 26.09.2010
 2. општина Шуто Оризари
 3. општина Чаир на  15.10.2010
 4. вo општина Ѓорче Петров , 20.10.2010
 5. во месната заедница во с. Бардовци на  22.10.2010
 6. вo општина Центар, 12.11.2010
 7. нa 14.12.2010  во населба  Драчево (опш.К.Вода)
 8. нa 21.12. во наслеба Автокоманда (општ. Гази Баба)
 9. на 27.12.2010 во општина Карпош
 10. во општина Бутел (нас.Радишани) на 29.12.2010

Резултати: 

 • Зголемена информираност на жените за Програмите за рано откривање на болестите на репродуктивните органи кај жените и програмата за дојка
 • зголемена здравствена свеснот од потребата за редовен гинеколошки преглед , мамографски преглед , самопреглед на дојка
 • зголемен бројот на жени кои ќе извршат гинеколошки преглед и зголемен борј на жени со направена мамографија

 Донатор : Град Скопје